FURSUIT -MASKOTTIASU

Fursuitit ovat keinokarvasta ja vaahtomuovista rakennettuja (eläin) maskottiasuja, jotka poikkeavat perinteisistä maskottiasuista niiden siroudella ja yksityiskohdilla. Fursuitin tärkein osio on tietenkin pää, jonka lisäksi on mahdollista tilata muita osia kuten tassut, jalkatassut, häntä, hihat, paita, housut tai kokopuku. Myös pelkät korvat ovat mahdolliset.

Rakennan päät kokonaan vaahtomuovista ja päällystän ne joko keinokarvalla tai fleecellä. Myös liikkuva leuka on mahdollinen, jolloin sisään tulee paksut kuminauhat. Pää avautuu takaanta joko tarranauhalla tai vetoketjulla. Silmävaihtoehtoina ovat piirroshahmomaiset silmät joko staattisina tai 3d-efektillä, tai aidon oloiset lasisilmät. Nenä on joko kovaa askartelumassa tai pehmeä päällystettynä keinonahalla tai fleecellä.
Hännissä on vyölenkit ja halutessasi sisällä rautalankarunko, jolloin häntä liikkuu eläväisemmin. Massiivisissa hännissä käytän vaahtomuovia.

Jalkoihin on mahdollista tehdä vaahtomuovitäytteet, jolloin jalkojen muoto muistuttaa varvasastuja-eläintä (digitigrade legs), joka toimii hienona efektinä kokopuvuissa tai faunijaloissa.

Suosittelen tilaamaan useamman osan kerralla (esim partial-kokonaisuus: pää, käsitassut ja häntä), sillä näin voidaan varmistaa osien olevan keskenään tismalleen saman värisiä ja voimme sopia yhdessä pakettihinnan.

Huolto & pesu

Tässä on muutamia yleisohjeita jotta pukusi säilyisi mahdollisimman pitkään. Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla herää lisää kysymyksiä.

- Minimoi pesemisen tarve alusvaatekerroksella, joka kerää enimmät hiet iholtasi. Urheilussa käytettävät viilentävät asut sopivat tähän hyvin. Pään alla voi pitää viilentävää kypärämyssyä.
- Tuuleta fursuitpää ja -osat joka pukuilukerran jälkeen. Älä koskaan varastoi pukua kosteana.
- Desinfioi pää tarvittaessa pyyhkimällä sisäpuolelta pienellä määrällä vesi-alkoholiseosta. Varo silmiä ja muita maalattuja osia.
- Tahrojen poistoon käytä rättiä ja mietoa pesuainetta. Käytä korkeintaan kädenlämpöistä vettä, sillä liian kuuma vesi pilaa keinokarvan.
- Harjaa asu joka käyttökerran jälkeen jotta se säilyy siistiin näköisenä. Erityisesti haarovälistä ja kainaloista karva saattaa mattaantua. Lemmikkieläimille tarkoitettu karsta-harja sopii myös keinokarvalle.
- Tarkista onko asu ehjä ennen varastointia, jotta se on heti valmis seuraavaa käyttökertaa varten.
- Varastoi puku huoneenlämmössä ja kuivassa paikassa. Älä jätä päätä puristuksiin minkään alle/väliin.

Vinkkejä & huomioitavaa!

- Fursuit-asuissa tulee lähes aina kuuma ja pukuilija hengästyy helposti, vaikka kuonon sisäpuoli onkin koverrettu ontoksi. En suosittele fursuit päätä ihmisille joilla on hengitysvaikeuksia.
- Ulos näkee fursuit-pään silmistä ja suusta (lasisilmillä mustasta verkosta silmien vierellä), mutta näkökenttä on rajoittunutta. Pukuillessa suosittelen ottamaan avustajan mukaan, joka voi opastaa ja varoittaa sinua esteistä esim rappusista.
- Huomioita väreistä: valkoista karvaa joutuu huoltamaan ja pesemään useammin. Mustaa taas on hankala valokuvata ja se kerää kuumuutta auringonpaisteessa.


TAIDENUKET

Pehmokoristeita, joiden pää ja jalkaterät on valmistettu kovasta massasta ja keho kankainen jonka sisällä on rautalankarunko. Taidenukkeja voi taivutella eri asentoihin ja niitä on saatavilla monen eri kokoisena. Huomioithan, että taidenuket eivät kuitenkaan kestä rajuja leikkejä, joten en suosittele niitä lapsille.


KÄSINUKET

Ilmeikkäät pehmot, joiden sisältä kädellä voi liikkuttaa esimerkiksi suuta.


KIGURUMI -ELÄINHAALARI

Fleecestä valmistettu iso eläinhaalari, jonka huppuun on aplikoitu hahmon kasvot.